Диво зайче в гювеч

09/11/2017
Йорданка
отЙорданкаГотвач3492531442
"Който замръкне в гората, той си търси белята или в този случай - търси си достатъчно голям гювеч "
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца285
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • див заек - 14
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът престоява едно денонощие в тенджера с оцет и вода. Измива се и се слага в тенджера с вряща вода, за да го припените.

Когато се свари го вадим от водата, разделяме месото на порции. Белим картофите и нарязваме на кубчета. Почистваме морковите и нарязваме на филийки. Лука го почистваме и го слагаме цял.

Чесъна също почистваме и слагаме целите скилидки. В гювеч слагаме малко мазнина, нареждаме месото и добавяме зеленчуците.

Добавете настърганите домати и чушките, нарязани на тънки парченца. Сложете червения пипер, черния пипер на зърна и дафиновия лист. Добавете сол на вкус и залейте с вода.

Захлупете гювеча и гответе във фурна на 180 градуса до готовност. По желание може да добавите една супена лъжица брашно, размито с малко вода.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар