Солени запечени палачинки с плънка

09/11/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2856073
"Най-обичаме солените палачинки, опитайте тези и ще разберете защо "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца527
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с 1-2 щипки сол с вилица. Разтворете в отделна купа брашното с водата и прясното мляко, а след това смесете с яйцата.

От получената смес изпържете 6 палачинки както обичайно - в загрят тиган, леко намазан с олио, като ги обърнете от двете страни.

Картофите сварете с кората, а след това ги обелете и настържете с едрата част на рендето. По-лесно е да се снабдите с широка шунка, нарязана на тънки слайсове. Отделете си 6 кръга, а останалото нарежете на дребно.

Смесете картофите с нарязаната шунка. Добавете топеното сирене, което също нарежете на малки парченца. Прибавете и сметаната и подправете на вкус с черен пипер и леко посолете.

Загрейте фурната на 220 градуса.

Намажете всяка палачинка с лъжица едросмляна лютеница. Поставете резен шунка, а върху нея сложете по 2 лъжици от картофената смес.

Завийте палачинките, както се завиват сарми в по-издължена форма. Подредете готовите палачинки в тава с незалепващо дъно, като предварително напръскайте с 1-2 с.л. зехтин.

Поръсете палачинките с настърган кашкавал и ги запечете във вече загрялата фурна за 5 минути.

Гарнирайте по избор - със свежа маруля, краставица, чери домати, сирене..., а те могат да бъдат забодени на шишче.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар