Маринована херинга на скара

29/08/2012
от А. БорисоваНовак
Приготвяне110 мин.
Готвене30 мин.
Общо140 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 879
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • херинга - 2 броя почистена (може и друга риба)
  • за маринатата
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • оцет - 100 мл
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 6 зърна
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 150 мл
  • девесил - 2 клончета
  • магданоз - 1 корен + 4 стръка
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете едро магданозения корен и скилидките чесън. Всички съставки за маринатата смесете в тенджерка и сложете да кипнат на котлона. Оставете да се варят за 3-4 минути, разбъркайте и снемете от котлона. Оставете маринатата напълно да изстине.

През това време почистете добре двете херинги. Накиснете в изстиналата марината почистените херинги, покрийте съда и оставете в хладилник за 1 час и 30 минути.

Вземете 2 големи листа алуминиево фолио и добре ги намазнете от вътрешната страна. Отцеждайте рибите и ги сложете във фолиото. Във вътрешността им сложете по 2 клончета магданоз и ги завийте добре пликовете.

Сложете маринованата херинга на загряна добре скара и печете около 15 минути от двете страни. Поднесете рибата с гарнитура от зеленчуци и хубаво вино.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар