Питка за Архангеловден

09/11/2017
Ваня Георгиева
отВаня ГеоргиеваМастър Шеф103012359593
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо824
  • Преглеждания за месеца823
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо активирайте маята по обичайния начин, като в малка част от топлото мляко сипете захарта, маята и малко брашно. Покрийте с чиния и оставете да се активира.

Разбийте яйцата като отделите единия жълтък за намазване. Пресейте брашното, направете кладенче и смесете млечната смес и маята.

Замесете хубаво гладко тесто, намажете със олио и оставете да втаса.

Когато е готово го разделете на 2 части, едната част разточете на голяма кора, намажете със масло и навийте на руло. Нарежете на широки рулца около 4 см, с пръчица или нож натиснете по средата всяко руло.

Подредете ги по края на тавата, а от другата част тесто откъснете едно топче, което ще е център, а останалата част разделете на 3 части.

Всяка разточете на елипсовидна кора и намажете като ги редите една върху друга без последната. По дължина нарежете на ленти и оплетете като ги преплитате, наляво и надясно.

Готовата плитка свийте по средата на тавата и сложете топчето по средата. Оставете да втаса, след което намажете с разбития жълтък с малко вода и олио.

Поръсете със семена и печете в загрята фурна на 170 градуса до златист цвят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар