Домашни сладки с пълнеж

09/11/2017
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф116964714576
"Колкото и високо да вдигнете буркана със сладките, пак няма да ги опазите, защото са супер вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 957
  • Преглеждания за месеца198
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 1 ч.ч. разтопено (или мас)
  • захар - 10 - 12 с.л. кристална
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - колкото е необходимо за нелепнещо тесто
  • мармалад - от ябълки или по вкус
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме в купа за месене киселото мляко и смесваме с бакпулвера, амонячната сода и содата за хляб.

Разбъркваме добре млякото и набухвателите и като шупне прибавяме ванилиите, кристалната захар, разтопената мазнина и разбитите пресни яйца.

С бъркалка разбъркваме добре и постепенно, лъжица по лъжица, прибавяме брашно и замесваме меко и нелепнещо тесто.

Завиваме тестото и оставяме за 10-15 минути на стайна температура. После правим от тестото малки топчета. Леко притискаме в дланите и в средата на всяко, слагаме парченце мармалад и отново оформяме топче.

Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене или силиконово килимче. Печем до леко порозовяване в нагрята на 170 градуса фурна. Готовите сладки поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар