Домашни сладки курабийки

09/11/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак120452041
"Понякога сутрин само една домашна курабийка е достатъчна, за да ни накара да се усмихнем "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 340
  • Преглеждания за месеца3339
  • Преглеждания за седмицата625
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбивате яйцата с тел. Добавяте захарта и ванилената захар и разбивате до стопяването ѝ.

Следва млякото и угасената сода в него и олиото /може да замените олиото с 3 с.л. мас/.

След това добавяте пресятото брашно на етапи - до получаване на средно меко и гладко тесто. В тавата от фурната застлана с хартия за печене, редите топчета от тестото, които оформяте колкото орех.

На мен ми се получиха точно 20 топчета, но може и по малки да си ги правите.

Редите ги на разстояние поне 1 см, защото бухват. Разбивате яйцето хубаво и с четка, потопена в него, намазвате топчетата.

Поръсвате ги с кристална захар отгоре и пъхате тавата във загрята на 180 градуса фурна.

Пекат се до приятно покафеняване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар