Телешки рулца с меден сос

09/11/2017
"Най-вкусната рецепта за телешко - опитайте, оценете и споделете радостта от вкусната храна "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От месото изтънете два листа с дебелина 2-3 милиметра и го поръсете със сол и черен пипер. В единия край поставете бекона, нарязаното сирене и 3 бр. нарязани маслини. Навийте две стегнати рулца.

Пригответе си три чинии. В едната разбийте яйцето, в другата сипете брашното и в третата объркайте галетата със сусама.

Панирайте рулцата първо в брашно, след това в яйце и накрая в галета. Загрейте олиото и изпържете рулцата до златисто от всички страни. Извадете ги върху кухненска хартия.

В друг съд сипете 2 с.л.зехтин и сотирайте всички зеленчуци за 2-3 минути. Зеленчуците предварително сте нарязали на жулиени.

Добавете 2 с.л.вино и изчакайте да се изпари. Сложете 3 бр. нарязани маслини, мащерка и сол. Разбъркайте и махнете от котлона.

В купичка разбъркайте горчицата, меда, виното и маковото семе до хомогенна смес. Прехвърлете зеленчуците в чиния.

В съд без мазнина запечете кедровите ядки за 4-5 секунди и поръсете зеленчуците с тях. Върху сотираните зеленчуци поставете телешките рулца. Залейте месото със соса и сервирайте.

Източник: Добри Добревподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
09.11.2017 10:52
Кулинарна симфония в блюдо, аранжирано екстравагантно с вкусни зеленчуци, гарнирано с блясъка на медния сос. За мен това е истински гурме експеримент. Впечатлена съм Ели! Харесвам комбинацията, колоритната визия и творческото ти старание!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв