Пълнени чушки и кюфтета в сос

09/11/2017
"Ето, оказа се, че тайната на вкусните пълнени чушки всъщност са ... кюфтетата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 304
  • Преглеждания за месеца1303
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малко мазнина сложете рендосаните домати и ги оставете на слаб огън докато водата леко се поизпари.

През това време объркайте натрошеното сирене с 3 бр. от яйцата и малко нарязан магданоз. Изчистете чушките от семенника и ги напълнете със сместа.

В купа сложете каймата и добавете 1 яйце, щипка черен пипер, щипка сол, галетата и нарязания на ситно лук. Омесете каймата и оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашно.

Загрейте мазнина и запържете кюфтенцата за кратко, колкото да се запечатат. Извадете ги върху кухненска хартия. Полуготовия сос прехвърлете в тавичка.

Прибавете сол, нарязаните скилидки чесън и магданоз. Разбъркайте и подредете пълнените чушки и кюфтенцата. Сложете ястието във фурната и запечете около 30 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар