Солени палачинки с кефир

09/11/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
"Едни палачинки, които тръпнат от нетърпение да бъдат изядени "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо147
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • кефир - 200 мл
  • сода - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л
  • сол - 1/2 ч.л.
  • брашно - около 1.5 ч.ч.
  • олио - за пържене
  • За плънката
  • едамер - 200 г
  • шунка - 200 г слайсове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата за 1-2 минути и добавяме кефира и солта. Разбъркваме хубаво. Смесваме содата и оцета /за да се загаси содата/ и добавяме към сместа.

Бъркаме енергично 2-3 минути и започваме да сипваме брашно по малко, като постоянно бъркаме.

Сместа трябва да добие консистенцията на течна сметана. След като сме получили желаната консистенция продължаваме да бъркаме още 4-5 минути.

Пържим палачинките в тиган с малко олио до златисто, като количеството смес за една палачинка трябва да е 1 черпак.

Готовите палачинки веднага пълним с тънки лентички Едамер и шунка.

Палачинките се получават много меки и стига да се съхраняват на хладно са вкусни и през следващите 2 дни, ако останат, разбира се.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар