Сладкиш Негреса

09/11/2017
"Вълшебна сладост във всяка хапка "
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 555
  • Преглеждания за месеца406
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме млякото, олиото и захарта (аз бърках с телена бъркалка). Добавяме брашното смесено с какаото, содата и канелата.

Изсипваме сместа в намазнена средна, кръгла тава. Печем в предварително загрята на 200 градуса силна фурна. Пробваме с клечка дали е готов.

Внимаваме да не го изгорим, защото се изпича бързо. При печене сладкишът се напуква леко отгоре, но това не е проблем, после нали го глазираме и не си личи.

В касерола слагаме продуктите за сиропа да заврят на котлона, но без да се сгъстяват. Оставяме добре да се охлади и заливаме студеният блат със студен сироп. Задължително е блатът и сиропът да са напълно студени.

Следва приготвянето на масления крем. Първо разбиваме маслото и захарта, после добавяме жълтъка и ванилията. Всичко това се разбива с миксер и се маже върху вече напоения сладкиш.

Последната стъпка е направата на крокана. Захарта карамелизираме в сух съд до светъл карамел, прибавяме орехите и смесваме добре. Изсипваме върху алуминиево фолио и изчакваме да се втвърди. Начупваме на малки парченца и стриваме (аз го натроших с чукче за месо).

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарната мрежаподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар