Сладкиш Негреса

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Сладкиш Негреса
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 8с Видео
09/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вълшебна сладост във всяка хапка"

Необходими Продукти

  • за блата
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 равна с.л.
  • какао - 3 равни с.л.
  • канела - 1/2 пакетче
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за масления крем
  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крокан
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. (може и други ядки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме млякото, олиото и захарта (аз бърках с телена бъркалка). Добавяме брашното смесено с какаото, содата и канелата.

Изсипваме сместа в намазнена средна, кръгла тава. Печем в предварително загрята на 200 градуса силна фурна. Пробваме с клечка дали е готов.

Внимаваме да не го изгорим, защото се изпича бързо. При печене сладкишът се напуква леко отгоре, но това не е проблем, после нали го глазираме и не си личи.

В касерола слагаме продуктите за сиропа да заврят на котлона, но без да се сгъстяват. Оставяме добре да се охлади и заливаме студеният блат със студен сироп. Задължително е блатът и сиропът да са напълно студени.

Следва приготвянето на масления крем. Първо разбиваме маслото и захарта, после добавяме жълтъка и ванилията. Всичко това се разбива с миксер и се маже върху вече напоения сладкиш.

Последната стъпка е направата на крокана. Захарта карамелизираме в сух съд до светъл карамел, прибавяме орехите и смесваме добре. Изсипваме върху алуминиево фолио и изчакваме да се втвърди. Начупваме на малки парченца и стриваме (аз го натроших с чукче за месо).

Източник: Цветомира Иванова от Кулинарната мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Shelly Stoyanov
Shelly Stoyanov
суров жълтък много отдавна не слагам
24.11.2018 11:16
Яница Николова
Яница Николова
Чудесен сладкиш!
13.07.2018 00:11