Да помогнем на Мишо да проходи

Домашна ракия от смокини

30/08/2012
Изпрати Домашна ракия от смокини
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо9 942
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • смокини - 30 л смелени
  • захар - 10 кг
  • вода - 30 л
  • лимонтузу - 8 пакетчета
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Домашна ракия от смокини

Смелете смокините на пюре и ги сложете в подходящ съд да отлежават при температура над 20 градуса.

Разтворете захарта и лимонтузуто във водата и добавете в съда. Разбъркайте и затворете.

През следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.

Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.

След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.7
Общо 12 гласували
5 3
4 5
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Асен
27.03.2014 10:56
Глупости! 38 градуса за смокиновата ракия, е нищо!
Тази ракия, трябва да има поне 52 градуса!
6
3
Чичо
08.10.2013 19:14
Браво на Иван! Колко време отлежават смлените смокини, какво означава "затворете"? Според моето скромно мнение 10 кг. захар на 30 л. вода е много, като се има предвид, че смокините са доста сладки.
1
5
иван
08.04.2013 16:03
38градуса това ракия ли е
4
3

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Домашна ракия от смокини. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни рецепти за Домашна ракия от смокини. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Препоръки за готвенето на Домашна ракия от смокини в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.