Домашна ракия от смокини

30/08/2012
от Бай СтавриНовак
"Най-ароматната ракия, с която черпим само приятели!"
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 174
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • смокини - 30 л смелени
  • захар - 10 кг
  • вода - 30 л
  • лимонтузу - 8 пакетчета

Начин на приготвяне

Смелете смокините на пюре и ги сложете в подходящ съд да отлежават при температура над 20 градуса.

Разтворете захарта и лимонтузуто във водата и добавете в съда. Разбъркайте и затворете.

През следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.

Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.

След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 5
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Асен
Асен
27.03.2014 10:56
Глупости! 38 градуса за смокиновата ракия, е нищо!
Тази ракия, трябва да има поне 52 градуса!
10
3
Чичо
Чичо
08.10.2013 19:14
Браво на Иван! Колко време отлежават смлените смокини, какво означава "затворете"? Според моето скромно мнение 10 кг. захар на 30 л. вода е много, като се има предвид, че смокините са доста сладки.
4
6
иван
иван
08.04.2013 16:03
38градуса това ракия ли е
8
4

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти