четвъртък, 30 октомври

Домашна ракия от смокини

Публикувана от:
Видяно: 5 889 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Алкохол
Рецепта за Домашна ракия от смокини

Необходими Продукти

  • смокини - 30 л смелени
  • захар - 10 кг
  • вода - 30 л
  • лимонтузу - 8 пакетчета

Приготвяне на Домашна ракия от смокини

Смелете смокините на пюре и ги сложете в подходящ съд да отлежават при температура над 20 градуса.

Разтворете захарта и лимонтузуто във водата и добавете в съда. Разбъркайте и затворете.

През следващите дни бъркайте кашата по няколко пъти на ден.

Може да добавите и малко дрожди, за да ускорите ферментацията.

След това ракията се дестилира. Алкохолният градус на домашната ракия от смокини трябва да е около 38 градуса.

3.6 от 9 Гласа

Отзиви (3)

  • 3
    2
    Отговор
    Асен

    2014-03-27, Оценка 5 от 5 за Домашна ракия от смокини

    Глупости! 38 градуса за смокиновата ракия, е нищо!
    Тази ракия, трябва да има поне 52 градуса!
  • 1
    3
    Отговор
    Чичо

    2013-10-08, Оценка 5 от 5 за Домашна ракия от смокини

    Браво на Иван! Колко време отлежават смлените смокини, какво означава "затворете"? Според моето скромно мнение 10 кг. захар на 30 л. вода е много, като се има предвид, че смокините са доста сладки.
  • 3
    2
    Отговор
    иван

    2013-04-08, Оценка 3 от 5 за Домашна ракия от смокини

    38градуса това ракия ли е

Домашна и лесна рецепта за Домашна ракия от смокини. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни рецепти за Домашна ракия от смокини. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Препоръки за готвенето на Домашна ракия от смокини в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.