събота, 19 април

Туршия от кисели дини в бидон

Публикувана от:
Видяно: 6 969 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Туршия от кисели дини в бидон
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • диня - 4 кг малки незрели динчета
  • оцет - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • карамфил - няколко зърна
  • синап - 1 с.л. зърна
  • черен пипер - зърна, на око
  • канела - 1 пръчка, по желание

Приготвяне на Туршия от кисели дини в бидон

Подберете малки динчета, които са незрели, твърди и хрупкави.

Измийте ги, подсушете ги и ги надупчете с дебела игла.

Подредете ги в бидона.

Смесете в тенджера водата, оцета със солта, захарта, карамфила, синапа, зърна черен пипер и пръчка канела.

Сварете маринатата и я залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата.

Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее.

4,6 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и бърза рецепта за Туршия от кисели дини в бидон. Намери ли това, което търсиш? Прегледай останалите категории за Туршия от кисели дини в бидон. Избрани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Туршия от кисели дини в бидон в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.