Туршия от кисели дини в бидон

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
29/08/2012
"Обзалагаме се, че не сте опитвали толкова вкусна туршия досега!"
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо13 868
  • Преглеждания за месеца988
  • Преглеждания за седмицата114
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • диня - 4 кг малки незрели динчета
  • оцет - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 6 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.ч.
  • карамфил - няколко зърна
  • синап - 1 с.л. зърна
  • черен пипер - зърна, на око
  • канела - 1 пръчка, по желание

Приготвяне

Подберете малки динчета, които са незрели, твърди и хрупкави.

Измийте ги, подсушете ги и ги надупчете с дебела игла.

Подредете ги в бидона.

Смесете в тенджера водата, оцета със солта, захарта, карамфила, синапа, зърна черен пипер и пръчка канела.

Сварете маринатата и я залейте веднага върху динчетата, като може да махнете канелата.

Оставете туршията от кисели дини в бидон на хладно място, като през 2-3 дни преточвайте саламурата, докато туршията узрее.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с