Питки със солена плънка

10/11/2017
Галя Василева
отГаля ВасилеваНовак916
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо83
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 100 г
  • лук - 3 глави кромид
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • кисело зеле - около 200 г
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л / по желание/
  • готово тесто - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се запържва. Добавят се на ситно нарязани лук и чушки, добавя се и нарязано на ситно зелето.

Пържа, докато се сгъсти, и добавям червения пипер и подправките. Предпочитаме леко люти питки, затова слагам и 1 ч.л. лют пипер.

Тестото стига за 6 питки, затова предварително го разделям на 6 равни парчета.

Размесвам с брашно, разстилам с длан и слагам от плънката.

Оформям питката и поставям в тава.

Пече се в намазнена тава на 250 градуса 45 мин.

След като се извадят, питките се завиват в кърпа, докато изстинат.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар