Пълнена тиква с плодове, ядки и локум

10/11/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор559577962
"Сега вече сме сигурни - Бог е създал тиквите, за да бъда приготвяни пълнени с плодове, ядки и локум "
Приготвяне20 мин.
Готвене170 мин.
Общо190 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 753
  • Преглеждания за месеца4181
  • Преглеждания за седмицата46
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тъй като тиквата е по-голяма, я отрязах през средата, за да напълня долната част, а горната оставям на страна. Отстраняваме добре семките.

Почистваме плодовете и нарязваме на едри парчета. По същия начин нарязваме и ядките.

В дълбок съд смесваме всичко, като прибавяме меда, канелата и рома.
Добавяме и 1/2 к.ч. вода.

Всичко това разбъркваме добре и започваме да пълним половината тиква.
Трябва да е напълним догоре със сместа.

Най-отгоре прибавяме и нарязания на кубчета локум.

Слагаме пълната тиква в тавичка в случая аз я сложих в тенджерка, а отвора покриваме плътно с алуминиево фолио.

Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на час и половина-два.

Махаме фолиото и запичаме тиквата за още 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар