Соленки охлювчета с извара

10/11/2017
"Солените охлювчета ще ви избягат много по-бързо от истинските, ако децата ги подушат "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции35
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйца. Добавете размекнатото масло, киселото мляко и солта. Разбъркайте сместа.

Пресейте брашното, добавете бакпулвера и го изсипете към течните съставки.
Замесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Съберете тестото на топка и го покрийте с кърпа. Оставете го за около 20 минути.

Разделете тестото на четири топки. Разточете на кора с дебелина около 1 сантиметър.

С къдраво ножче нарежете лентички. Завийте всяка лентичка на охлювче. Може да оформите соленките по ваше желание.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия.

Намажете соленките с разбит белтък и поръсете леко със сол.

Изпечете в загрята фурна до 180 градуса до готовност.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар