Златен кекс с тиква

10/11/2017
"Ето го и златният медалист в категория Изучително и неповторимо вкусни кексове "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 074
  • Преглеждания за месеца403
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквата на парчета и сложете във фурната на 200°С за около 20 минути или докато омекне.

В дълбока купа с помощта на миксер разбийте тиквата заедно със захарта и зехтина. Сложете яйцата и щипката сол и разбийте добре.

Добавете брашното, бакпулвера и подправките (може и без тях, ако не ви допадат).

Изсипете сместа в намаслена и набрашнена формичка и печете в предварително загрята на 170°С фурна с вентилатор или на 180°С без вентилатор.

Печете около 30 минути или докато кексът придобие златен загар и клечка за зъби излиза суха.

Оставете на страна да поизстине около 15 минути и след това прехвърлете кекса от формата върху решетка.

Поръсете с пудра захар преди да сервирате.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

magdanozka
magdanozka
06.12.2017 20:02
Съсипия на продукти.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв