Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии

27/10/2007
Чочо
отЧочоНовак
"Страшно апетитни Глазирани пилешки крилца със сладко от кайсии за тези, които не се боят да се изцапат !"
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 588
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешко месо - крилца – 2 кг.
  • сос – барбекю 100 гр.
  • сладко - от кайсии 100 гр.
  • винен оцет – бял 2 с. л.
  • соев сос – 2 с. л.
  • доматено пюре – 1 с. л.
  • сусамово олио – 1 с. л.
  • чесън – 2 скилидки
  • вода – 100 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрязват се краищата на крилцата и се изхвърлят (могат да бъдат използвани за пилешки бульон) и се разрязват на две части. Измиват се под течаща вода и се подсушават върху кухненска хартия.

Всички продукти за маринатата, като чесънът се пресова, се смесват в купа.

В плитка тава се нареждат крилцата и се заливат с маринатата. Престояват в хладилника една нощ.

В тава, която е намазана с олио се нареждат крилцата на разстояние. Долива се около 100 мл вода.

Пекат се около 25 - 30 минути, в предварително загрята фурна на 180 - 200 градуса, като се намазват 2 пъти с маринатата.подобни рецепти тук

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Катя Благоева
Със сигорнос е страхотно на вкус! Браво!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв