Мъжка гъбена каша с праз и зелев сок

10/11/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо118
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате лука и праза на ситно. Гъбите, както вече съм споменавал, не мийте, а почистете внимателно с кухненска хартия, ако желаете те да се запържат.

Нарежете ги на четвъртинки, след като вече са почистени. В тенджера загрейте олиото, добавете лука и праза и разбъркайте. След това добавете и гъбите и бъркайте, докато се задушат.

Сложете брашно и запържете за кратко, добавете и червения пипер, но не го препържвайте, защото има вероятност да прегори и оттам да вгорчи вкуса на ястието.

За това веднага налейте зелевия сок и водата. Разбъркайте, намалете силата на котлона, похлупете тенджерата и оставете да покъкри 10-15 минути, като внимавате да не загори.

Накрая поръсвате със сухия джоджен и сервирате!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар