Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене

10/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор539355343
"И задължително с мек домашен хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо443
  • Преглеждания за месеца442
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • воденички – 500 г
  • лук – 4 глави големи
  • моркови – 2 бр.
  • пресни гъби – 300 г
  • олио – 50 мл
  • масло – 60 г
  • черен пипер – на вкус
  • сол – на вкус
  • топено сирене – 160 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и почистените и добре измити воденички в подсолена вода за 60 минути. Прецедете и нарежете на късчета колкото една хапка. Запазете част от бульона.

Нарежете почистения лук на тънки полумесеци, морковите на тънки колелца, а гъбите - на филийки. Разтопете маслото и добавете олиото, добавете воденичките и ги запържете за кратко.

Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби, разбъркайте и добавете около 150 мл от чорбата на воденичките. Поръсете с малко сол и черен пипер на вкус, затворете капака на съда и варите за около 20 минути на слаб огън, докато остане ястието на мазнина.

Нарежете е добавете топеното сирене, бъркайте, докато се разтопи напълно.

Супер вкусно ястие или мезе!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар