Пилешки воденички със зеленчуци и топено сирене

10/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф643406373
"И задължително с мек домашен хляб "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо702
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете и почистените и добре измити воденички в подсолена вода за 60 минути. Прецедете и нарежете на късчета колкото една хапка. Запазете част от бульона.

Нарежете почистения лук на тънки полумесеци, морковите на тънки колелца, а гъбите - на филийки. Разтопете маслото и добавете олиото, добавете воденичките и ги запържете за кратко.

Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби, разбъркайте и добавете около 150 мл от чорбата на воденичките. Поръсете с малко сол и черен пипер на вкус, затворете капака на съда и варите за около 20 минути на слаб огън, докато остане ястието на мазнина.

Нарежете е добавете топеното сирене, бъркайте, докато се разтопи напълно.

Супер вкусно ястие или мезе!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар