Солени кифлички с телешки колбас

10/11/2017
Мими А.
отМими А.Помощник Готвач2468248
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 250 мл
  • олио - 150 мл
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • телешки колбас - 100 г настърган
  • жълтък - 1 бр. разбит за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме водата и олиото в тенджера на котлона и кипваме за 2 минути.
В купа пресяваме брашното и правим кладенче. Сипваме в средата солта.

Постепенно изливаме горещата вода с олиото при брашното, като едновременно с това разбъркваме. Бъркаме с лъжица до пълното абсорбиране на течността. Изчакваме малко да се охлади, за да не ни пари на ръцете, и омесваме меко тесто.

Разрязваме с нож тестото на 15 части и от тях оформяме топчета.

Разточваме всяко топче на тънка кора върху набрашнен плот. Подгъваме навътре два срещуположни края. Поставяме по малко настърган кашкавал и настърган колбас и внимателно навиваме на руло.

Подреждаме кифличките в намаслена тава, намазваме ги с разбит жълтък и печем на 160 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар