Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени кифлички с телешки колбас

Солени кифлички с телешки колбас

Милена АлександроваМилена Александрова
Иноватор
4492k8382k1
Солени кифлички с телешки колбас
Снимка: Анонимен
3 / 4
10/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сигурни сме, че тези кифлички са разкошни и студени, но обикновено се изяждат още горещи"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • олио - 150 мл
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • телешки колбас - 100 г настърган
  • жълтък - 1 бр. разбит за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме водата и олиото в тенджера на котлона и кипваме за 2 минути.

В купа пресяваме брашното и правим кладенче. Сипваме в средата солта.

Постепенно изливаме горещата вода с олиото при брашното, като едновременно с това разбъркваме. Бъркаме с лъжица до пълното абсорбиране на течността. Изчакваме малко да се охлади, за да не ни пари на ръцете, и омесваме меко тесто.

Разрязваме с нож тестото на 15 части и от тях оформяме топчета.

Разточваме всяко топче на тънка кора върху набрашнен плот. Подгъваме навътре два срещуположни края. Поставяме по малко настърган кашкавал и настърган колбас и внимателно навиваме на руло.

Подреждаме кифличките в намаслена тава, намазваме ги с разбит жълтък и печем на 160 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: