Вкусно хлебче със солена плънка

10/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
"Само си представете как го разчупвате..."
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата133
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в средата направете кладенче. Добавете в него солта и захарта.

Затоплете за кратко млякото, така че да стане хладко, и го изсипете в кладенчето.

Прибавете маята и я разтворете в млякото, като я смесите и с част от брашното, така че да получите рядка кашичка.

Разтопете маслото и него изсипете в кладенчето. Сложете яйцето и започнете да замесвате тестото.

Месете, докато получите хубаво меко тесто. Оставете го да втаса за около 40 минути.

Поръсете плота с брашно, сложете втасалото тестото, поръсете и него с брашно и го разточете на елипсовидна кора с дебелина около половин сантиметър.

Подредете върху кората парчетата шунка, като не ги слагате до самият край на кората, а оставите около 2 см непокрито от плънката ръбче.

Върху шунката поръсете рендосан кашкавал и нарязани на дребно маслини.

Навийте тестото на руло, като притиснете накрая ръбчето да се залепи за тестото, така че при печене да не излезе плънката.

Поставете полученото хлебче в намаслена правоъгълна тавичка и го оставете да втаса за около 15 минути, след което с ножа му направете три повърхностни, диагонални резки, но така че да не излезе плънката.

Разбийте яйцето и с помощта на четка намажете отгоре хлебчето.

Сложете го в загрята фурна и печете около 45-50 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар