Панирани кашкавалени пръчици на фурна

11/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3351191608
"Добре изстудена бира търси панирани кашкавалени пръчици за неангажираща връзка "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 453
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се нарязва на тънки дълги пръчици. Желателно е да е по-стар и корав, а ако не разполагате с такъв, може да приберете пръчиците във фризера, за да стегнат.

Пръчиците се потапят първо в сместа от разбитите на пяна две яйца, червения пипер, черния пипер и чубрицата, след това в галетата, пак в яйчената смес, отново в галетата и се нареждат в тавичка върху предварително намазана с олио хартия за печене.

Запичат се около десетина минути на средна решетка и включен вентилатор в предварително много добре загрята фурна на 220 градуса, а след като са готови, се изваждат веднага върху домакинска хартия, за да останат хрупкави.

За сосчето киселото мляко се разбива с майонезата, пресованата скилидка чесън, счуканите орехи, сух копър и сол на вкус.

Добавя се обелената и настъргана на ситно ренде краставица и се разбърква хубаво.

Към всяка порция панирани кашкавалени пръчици се сервира в купичка или чашка и от млечното сосче.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар