Фин сладкиш с ябълки

Фин сладкиш с ябълки1 / 3
13/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Разкошен е, дори кафето ви ще го потвърди"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • пудра захар - 1 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • брашно - 3 ч.ч.
  • белтъци - 4 бр.
  • ябълки - 1 кг
  • орехи - 1/2 ч.ч. счукани
  • захр - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • грис - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете един по един жълтъците, прясното мляко, в което сте разтворили бакпулвера, и брашното.

Разбийте сместа и прибавете лъжица по лъжица разбитите на сняг белтъци, като ги разбърквате леко, за да се поемат равномерно от тестото. Обелете и настържете ябълките, след което ги изстискайте.

Прибавете орехите, захарта, канелата и гриса. В намазана с масло и поръсена с брашно тавичка изсипете малко повече от половината тесто.

Разстелете отгоре на равномерен пласт ябълковата плънка и изсипете върху нея останалото тесто.

Изпечете сладкиша в умерено силна фурна. Нарежете го, след като изстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: