Банички с турски кори и ръсеница

11/11/2017
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535353
"Отложете диетата за друг път, за нищо на света не бива да изпускате тези банички с турски кори и ръсеница "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • турски кори за баница - 360 г триъгълни
  • яйца - 3 бр. големи патешки
  • бакпулвер – 1/2 пакетче от 10 г
  • олио – ½ ч.ч.
  • брашно – 1/2 ч.ч.
  • сирене – 2 ч.ч
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • жълтък – 1 бр.
  • масло – 1 с.л.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • ръсеница
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме жълтъка и маслото и ги разбъркваме много добре в купичка. С тях ще намажем най–накрая баничките.

Отваряме си пакета кори за банички. Слагаме с широката част триъгълници към нас. В купа разбиваме с вилица яйцата. Пресяваме брашното с цедка. Към яйцата прибавяме киселото мляко и олиото. Разбъркваме хубаво.

После слагаме брашното, примесено с бакпулвера, и разбъркваме много добре. Натрошаваме сиренето. Слагаме и него вътре заедно с шарената сол и объркваме всичко.

В широката част на корите слагаме от кашата по 3 с.л., подвиваме навътре двата странични края и навиваме на малки стегнати рулца.

В тава, покрита с хартия за печене, нареждам баничките една до друга на малко разстояние. Мажем баничките с яйце и масло и поръсваме обилно с ръсеница.

Печем в загрята на 180-200 градуса до готовност на баничките.
Хапваме с айран.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар