Солени миникифлички

11/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
"Нарочно ги правим мини, за да може да ги хапнете на една хапка "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции80
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо494
  • Преглеждания за месеца493
  • Преглеждания за седмицата285
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • масло – 250 г студено
  • сирене – 150 г
  • кашкавал – 150 г
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат – 1 ч.л.
  • брашно – 4 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното и оформете по-голямо кладенче. Смесете киселото мляко със содата и разбъркайте да шупне. Прибавете го в кладенчето, а върху него настържете студеното масло, сиренето и кашкавала.

С пръсти започнете да смесвате и месете меко тесто, което в края да е нелепящо се по пръстите. Завийте тестото с стреч фолио и го поставете в хладилник за 60 минути. След което оформете от тестото фитил и го разделете на 10 еднакви топчета.

Върху обилно набрашнен плот разточвате топчетата на кръгли листи и ги разрязвате на 8 триъгълника. Навийте ги на кифлички и ги подредете в тава, постлана с хартия за печене, но на не голямо разстояние.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 25-30 минути.

Невероятно мини солени кифлички, топящи се в устата!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар