Солени мъфини с царевично брашно и семки

11/11/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158581544510
"Нали ви обещахме, че най-вкусните солени мъфини са при нас, ето ги и тях "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 270
  • Преглеждания за месеца1269
  • Преглеждания за седмицата363
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • топла вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 2 с.л.
  • маргарин - 2 с.л.
  • царевично брашно - 3 с.л. с връх
  • бяло брашно - 4 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сирене - 100 г настъргано
  • яйца - 1 бр.
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • слънчогледови семки - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбърква в топлата вода със захарта и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното и добавяме останалите продукти.

Замесва се средно меко тесто и оставяме на топло да втаса. Разделя се на 6 топчета. Всяко се разточва на правоъгълник, като по дългата страна се правят разрези по 1 см, като на гребен и навиваме на руло.

Рулцата се навиват като охлюви и поставяме във форми за мъфини големи.

Оставят се на топло да се удвой обема и намазваме с разбит жълтък с 1 с.л. олио, отгоре се поръсват слънчогледови семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути до готовност.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар