Романтичен десерт с малини и маскарпоне

11/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2132591408
"Романтиката е в малките жестове "
Приготвяне25 мин.
Готвене8 мин.
Общо33 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо388
  • Преглеждания за месеца387
  • Преглеждания за седмицата94
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе първо белия крем, като разбиете маскарпонето със захарта, ванилията и млякото и поставете на тих до среден огън, за да се нагорещи сместа, но не и да завира. Бъркайте, докато маскарпонето се втечни леко и отстранете.

2. Хидратирайте желатина според указанията на производителя и го сложете в горещата смес (но не вряща) и разбъркайте, докато се разтвори.

3. Вземете 2 подходящи чашки, за предпочитане с високо столче - коктейлни или от вино с вместимост около 200-220 мл (aко разполагате с по-малки, то вместо 2 си пригответе 4). Поставете ги леко наклонени на място, където няма опасност да се подхлъзнат, паднат и счупят.

4. С лъжица или малко черпаче налейте от бялото кремче покривайки около 1 пръст от дъното(може и повече, това е според вашите предпочитания) Оставете да стегне.

5. За малиновата смес смелете плодовете в блендер и прецедете от семчиците, ако желаете. Смесете със водичката, капките лимонов сок и захарта - от нея може да си добавите и повече, ако обичате по-сладичко.

6. Поставете на слаб до среден огън и точно преди да заври, отстранете. Хидратирайте желатина отново според както е указал производителя и го сипете към сместа, разбърквайки добре.

7. Сложете в наклонените чашки пласт и от малините и оставете да стегне и се втвърди. Така слагаме пластове бяло и червено, докато смесите ни свършат.

Между стягането на един пласт и наливането на друг минава време (зависи дали в стаята ви е хладно или топло, както и от качествата на самия желатин). Затова, ако дойде ред да наливате следващия, а той се е втвърдил в съда, просто затоплете леко, без да допускате да завира.

Ако не разполагате с много време, правете по-дебели пластчета до изчерпване на смесите, всичко е въпрос на въображение и време. Аз направих две различни чашки например.

8. Стегнатото вече кремче декорирайте с цели пресни малини и настърган бял шоколад.

Един десерт, който си заслужава вложеното в него време и старание и е прекрасен начин да зарадвате и впечатлите любимия човек.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 16
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар