Солени кашкавалени гризини с маслини

11/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Какви ти солети, какви ти соленки - я опитайте нашите разкошни солени кашкавалени гризини с маслини "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата120
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа пресяваме брашната, добавяме малко сол, ситно настъргания кашкавал, нарязаните маслини, стритите билки, семената и нигелата.

Към тях се добавяме студеното масло, нарязано на малки кубчета. Смесваме съставките, докато тестото заприлича на трохи.

Добавяме зехтина, разбитите жълтъци и бързо оформяме топка тесто. Ако има нужда, се добавя малко студена вода.

Тестото се оформя на топка и се намазва с разбития белтък. Увива се стегнато в свежо фолио и се прибира в хладилник за един час.

Докато е още студено, го разточваме на правоъгълник и го нарязваме на фитили.

Загряваме фурната на 180°C.

Гризините се подреждат върху тава, покрита с хартия за печене, и се поръсват с малко морска сол. Пекат се 10-12 минути, докато станат златисти на цвят. Охлаждат се върху метална скара.

Адаптирано от Anne’s kitchenподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар