Домашни сладки със сушени боровинки и ядки от лимец

12/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Готови ли сте за майсторски клас по приготвяне на вкусни и полезни сладкиши?"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо67
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, смесваме сухите съставки - брашно, лимецовите ядки, сода и сол. Във фурната леко запичаме ореховите ядки. След като изстинат, ги поставяме в блендер заедно с боровинките и смиламе на трохи.

В купа разбиваме маслото и захарта до побеляване. Прибавяме яйцето, меда и ванилията.

Смесваме сухите съставки с маслено-яйчната смес. Прибавяме смлените ядки и боровинките, като разбъркваме добре.

Покриваме купата със свежо стреч фолио и поставяме в хладилник за около половин час.

От охладеното тесто гребваме с ръка и оформяме малки топчици, които леко сплескваме. Подреждаме сладките в тава, постлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Печем в предварително загрята на 180°C фурна за около 15-17 минути.

След като се извадят от фурната, са все още меки и крехки.

Затова се оставят да се охладят за 5-10 минути в нея, след което се прехвърлят върху метална скара до пълното им охлаждане.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар