Солени воловани

12/11/2017
Албена
отАлбенаИноватор35570912803
"Радост за очите и наслада за небцето - страхотни солени воловани, с които да изненадате приятно гостите си "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата93
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От охладеното бутертесто се изрязват трийсет еднакви кръга с формичка или чаша. В средата на двайсет от тях се изрязват кръгчета с по-малък размер. Кръгчетата с отвор се поставя върху тези без отвор.

Образуват се нещо като купички. Средната, изрязана част служи за капачета. За да залепнат отделните части, се разбива един жълтък и с него се намазва краищата на кръгчетата без отвор, които служат за основа.

Отгоре се поставя кръгче с дупка, намазва се с жълтък, пак кръгче и пак жълтък. С жълтък се намазват и капачетата. Волованите и капачетата се изпичат в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Плънката се приготвя, като се смесят царевицата, грахът, шунката, нарязана на дребни кубчета, майонезата и киселото мляко. Сместа се обърква хубаво и се овкусява с черен пипер на вкус.

С лъжица се гребва от сместа и с нея се пълнят изстиналите воловани.

Украсяват се със стръкче магданоз. Отгоре се поставя по едно капаче.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар