Сладки крекери със стафиди, орехи и канела

12/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132312
"Не може да не се усмихнете, щом чуете, че днес ще приготвяме сладки крекери със стафиди, орехи и канела "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо71
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща купа разбиваме мекото масло и двата вида захар. След като сместа побелее, добавяме яйцето и ябълковия сок.

В друг съд смесваме сухите съставки - брашно, бакпулвер, щипка сол, овесените ядки, канелата, стафидите, смлените орехови ядки.

Смесваме и разбъркваме добре сухите съставки с маслената смес. Разбъркваме добре до получаването на меко тесто.

Увиваме го в свежо фолио и го прибираме в хладилника за 24 часа. Върху набрашнен плот поставяме тестото, като го разточваме на тънък правоъгълник.

Отгоре поръсваме с още малко брашно, за да не лепне. С остър нож изрязваме квадрати, които прехвърляме върху тавичка с хартия за печене.

Печем за 15 минути в предварително загрята на 180 градуса до зачервяване. Оставяме се да се охладят напълно, преди да махнем от тавата.

Когато са още топли, те са изключително меки и чупливи.

Много подходящо допълнение за крекерите е дюлевото сладко.

Адаптирано от блога на Ирина Купенскаподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар