Лесна питка с мед

12/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте млякото, което предварително леко сте загряли до хладко. Сложете в него меда и кубчето мая и бъркайте, докато се разтворят.

Пресейте брашното и направете в средата кладенче.

Сложете в кладенчето солта, олиото и яйцата, като си оставите един жълтък за намазване накрая.

Прибавете млякото с маята и меда и започнете да месите, като си наливате по мъничко хладка вода.

Месете до получаване на хубаво, меко тесто, след което го оставете да втаса за около 1 час.

След това поръсете плота и тестото с брашно и го премесете още веднъж.

Вземете тавичката, в която ще печете питката, и я намажете по дъното и страните с олио и я поръсете с малко брашно.

Сложете в нея тестото и го разплескайте равномерно с ръце. Оставете да втаса още веднъж за около 30 минути.

Накрая я намажете отгоре с разбит жълтък, в който сте капнали 3-4 капки олио.

Набоцкайте питката с вилица, поръсете я със сусам и я сложете в загрята фурна да се пече на 180 градуса.

Щом се зачерви, сложете отгоре алуминиево фолио, за да не изгори.

Печете около 50-60 минути, като проверявате с клечка дали е изпечена от вътре.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар