Солени сусамови палачинки без брашно

12/11/2017
РАГ
отРАГПомощник Готвач245711
"Палачинки без брашно? Не само е възможно, но и се получават супер вкусни "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз използвах пулпата от сусамовото мляко, което предварително си приготвих. Предполагам ще се получи и от просто сусамово семе.

Млякото се приготвя по същият начин , както и всички ядкови млека. Отцеждаме го и остава пулпата, вместо да я изхвърлим, може да развихрим фантазията си и да си приготвим най-различни десерти, палачинки и пр.

Към отцедената сусамова пулпа чукнах две яйца, не я бях отцедила много добре, така че имаше известна влажност. Ако Вашата е прекалено суха, добавете малко от сусамовото мляко. Добавяме щипка сол, което не е задължително.

Разбъркваме добре и в намазан с кокосово масло палачинков тиган една по една печем палачинките от двете страни. Тъй като тестото е гъсто стават по дебели. С лъжица разстелваме доколкото е възможно.

Към последните поръсих малко синьо сирене. Получи се много приятен вкус. Не прекалявайте все пак с него, ако добавяте - все пак вкусът му е натрапчив.

Естествено палачинките могат да се комбинират и със сладко и солено. Бързо, лесно, вкусно и икономично.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар