Сочен шоколадов сладкиш с кокосови топки

12/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор535345313
"Толкова е сочен и толкова кокосов, че няма как да му устоите "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо485
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата388
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца – 2 бр.
  • захар – 120 г
  • заквасена сметана – 150 г
  • маргарин – 100 г
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • какао – 30 г
  • брашно – 200 г
  • кокосови топки
  • яйца – 1 бр.
  • захар - 50 г
  • извара – 200 г фина
  • ванилия – 1 бр.
  • кокосови стърготини – 60 г
  • нишесте – 1 с.л. с връх
  • глазура
  • заквасена сметана – 100 г
  • захар – 100 г
  • какао – 20 г
  • масло – 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с кокосовите топчета. За целта смесете изварата със захарта и ванилията, добавете яйцето и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете кокосовите стърготини и нишестето, разбъркайте. Получавате гъсто тесто, от него оформете топчета, колкото голям орех, и ги поставете във фризера за 40 минути, за да стегнат.

За тестото разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете омекотения маргарин и сметаната, разбъркайте добре. Към тази смес прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и какао, разбъркайте до гладка еднородна смес.

В форма с откопчаващи се стени, с постлано дъно с хартия за печене и намазана с маргарин, подредете топчетата, като помежду тях да има разстояние.

Сипете какаовата смес отгоре равномерно и поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Печете до готовност, като проверявате с клечка за нея.

За глазурата смесете всички съставки за нея в метален съд и поставете на слаб огън, варите до пълното разтваряне на захарта и маслото до гладка течна смес.

Охладения сладкиш полейте с охладената глазура, украсете по ваш избор или просто поръсете леко с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар