Сочен шоколадов сладкиш с кокосови топки

12/11/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф596395853
"Толкова е сочен и толкова кокосов, че няма как да му устоите "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо978
  • Преглеждания за месеца71
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с кокосовите топчета. За целта смесете изварата със захарта и ванилията, добавете яйцето и разбъркайте до гладка смес. Накрая прибавете кокосовите стърготини и нишестето, разбъркайте. Получавате гъсто тесто, от него оформете топчета, колкото голям орех, и ги поставете във фризера за 40 минути, за да стегнат.

За тестото разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете омекотения маргарин и сметаната, разбъркайте добре. Към тази смес прибавете предварително смесените пресято брашно, бакпулвер и какао, разбъркайте до гладка еднородна смес.

В форма с откопчаващи се стени, с постлано дъно с хартия за печене и намазана с маргарин, подредете топчетата, като помежду тях да има разстояние.

Сипете какаовата смес отгоре равномерно и поставете формата в предварително нагрята фурна на 180 градуса. Печете до готовност, като проверявате с клечка за нея.

За глазурата смесете всички съставки за нея в метален съд и поставете на слаб огън, варите до пълното разтваряне на захарта и маслото до гладка течна смес.

Охладения сладкиш полейте с охладената глазура, украсете по ваш избор или просто поръсете леко с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар