Свеж крем с къпини и маскарпоне

13/11/2017
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваПомощник Готвач2132591408
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо146
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата138
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и отцедете добре от водата къпините. Заделете няколко за декорация на десерта, а останалите сложете в купичка и поръсете с кристалната захар. Оставете да престоят няколко часа или една нощ.

2. Престоялите къпини намачкайте с вилица, не е нужно да стават на пюре. Отцедете и заделете част от пуснатото сокче.

3. В купа смесете маскарпонето с пудрата захар, ванилията и рома. Сложете лъжичките мед, като с тях регулирате желаната от вас сладост. Прибавете и намачканите къпини и разбъркайте до хомогенна смес.

4. Разсипете в чашки и приберете във фризер за 30 минути до 1 час, за да стегне и се получи нещо като Семифредо.

5. Преди сервиране полейте със отцеденото от плодовете сокче и настържете двата вида шоколад. Гарнирайте с цели плодчета къпина и пресни листа от мента.

Да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар