Бананов крем с рикота без захар

13/11/2017
Величка Щърбанова
отВеличка ЩърбановаПомощник Готвач1696810021
"Супер вкусно кремче за десерт, кой иска да го опита?"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо107
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата104
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • банани - 2 бр. (презрели)
  • бисквити - 100 г пълнозърнести
  • рикота - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • какаови зърна - 2 - 3 бр.
  • канела - щипка
  • сусамов тахан - 1 с.л.
  • за гарниране
  • ядки - лешници, бадеми, орехи
  • какаови зърна - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете бананите, начупете ги на парчета и ги сложете в блендер. Прибавете натрошените бисквитки, рикотата, киселото мляко, канелата, каковите зърна и сусамовия тахан. Блендирайте.

Сместа разпределете в чаши или десертни купички. Гарнирайте с натрошени ядки или какови зърна.

Оставете в хладилник да стегне за около час и сервирайте банановия крем за десерт или закуска.

Бележка:
Ако е за деца, не е препоръчително да слагате в крема какаови зърна. Може да ги замените с рожково брашно или просто ги пропуснете.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар