Солени козуначени кифлички замесени в хлебопекарна

13/11/2017
ГАЛЯ ДУМАНОВА
отГАЛЯ ДУМАНОВАПомощник Готвач8996
"Включвайте и хлебопекарната да помага с правенето на закуската, няма нужда да правите вксичко сами "
Приготвяне90 мин.
Готвене120 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо144
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се слагат в контейнера на хлебопекарната в указания ред и точен грамаж. Моята пекарна е Тефал и избирам програма 6 за 1 кг хляб.

Когато функцията на пекарната за втасване на тестото приключи изваждам контейнера и на набрашнен плот разделям тестото на 2 топки.

Всяка от тях разточвам на кръг и разрязвам на 10 триъгълника. Съставките за плънката се рендосват предварително в отделни чинийки.

С малка лъжичка се поставя от плънката върху широката част на триъгълниците и се намотават към тясната част.

Кифличките се подреждат в широка тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам.

Поставям тавата в студена фурна/докато загрее кифличките втасват/и загрявам на 200 градуса, пека до златист цвят.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар