Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени козуначени кифлички замесени в хлебопекарна

Солени козуначени кифлички замесени в хлебопекарна

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3041k7
Солени козуначени кифлички замесени в хлебопекарна
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Включвайте и хлебопекарната да помага с правенето на закуската, няма нужда да правите вксичко сами"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 210 мл
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 7 г
  • За плънката
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • колбас - 100 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото се слагат в контейнера на хлебопекарната в указания ред и точен грамаж. Моята пекарна е Тефал и избирам програма 6 за 1 кг хляб.

Когато функцията на пекарната за втасване на тестото приключи изваждам контейнера и на набрашнен плот разделям тестото на 2 топки.

Всяка от тях разточвам на кръг и разрязвам на 10 триъгълника. Съставките за плънката се рендосват предварително в отделни чинийки.

С малка лъжичка се поставя от плънката върху широката част на триъгълниците и се намотават към тясната част.

Кифличките се подреждат в широка тава, застлана с хартия за печене, на разстояние една от друга. Намазват се с разбития жълтък и се поръсват със сусам.

Поставям тавата в студена фурна/докато загрее, солените кифлички втасват/и загрявам на 200 градуса, пека до златист цвят.

Солените козуначени кифлички замесени в хлебопекарна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: