Солен кекс с бира

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Солен кекс с бира
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Само прошушнете на половинката, че кексът е с бира, ще видите, че той сам ще стане да го приготви"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 3 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • бира - 350 мл
  • сушени домати - 150 г
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • масло - 80 г
  • сушен риган - 1 ч.л.
  • тиквени семки - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се пресява брашното с бакпулвера. Добавят се захарта и солта. Всичко се разбърква. След това се добавя бирата на тънка струйка при непрекъснато бъркане.

Бърка се до еднородна смес, след което се прибавят нарязаните на дребно сушени домати и маслини (на които предварително сме махнали костилките). Накрая се прибавя сушеният риган.

Използва се правоъгълна и дълбока форма за печене, която се застила с хартия за печене. Кравето масло се разтопява и се разделя на две.

Едната половина се изсипва и разпределя във формата, като се намазват и стените.

След това се изсипва кексовата смес и се разстила равномерно във формата.

Сместа се полива се с втората половина от разтопеното масло. Отгоре се поръсват обелени тиквени семки.

Соленият кекс се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Соленият кекс с бира е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: