Вкусна мусака с патладжани

13/11/2017
"Пак импровизираме с любимата ни мусака, и пак се получи много вкусно "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо103
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата101
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете патладжаните, обелете ги и ги нарежете на кубчета. Сложете патладжанените кубчета в студена, подсолена вода и ги оставете за около 30 минути, за да се изкиснат от горчивия сок.

Почистете морковите и лука и ги нарежете на ситно.

Сложете ги в подходяща тава за печене, добавете измитите патладжанени кубчета и поръсете с олиото. Сложете тавата в загрята фурна и гответе, докато зеленчуците омекнат, като ги разбърквате от време навреме.

Когато зеленчуците омекнат и получат кафеникаво-златист загар, прибавете каймата, размита с чаша хладка вода. Добавете доматеното пюре, овкусете със сол, черен пипер и чесън на прах.

Разбъркайте, за да се смесят продуктите и гответе докато ястието остане на мазнина.

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте. Прибавете киселото мляко и разбъркайте. Изсипете млечната смес, като я разпределите равномерно по повърхността на ястието.

Допечете мусаката до кафеникав загар.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар