Трицветен желиран сладкиш

13/11/2017
"Три цвята, три вкуса - един страхотен сладкиш "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо535
  • Преглеждания за месеца534
  • Преглеждания за седмицата534
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • блатове - 1 бр. по избор
  • сладко - 300 г от ягода или малина
  • желатин - 3 листа (6 г)
  • За крема
  • течна сметана - 500 мл
  • жълтъци - 5 бр.
  • захар - 100 г
  • желатин - 5 листа (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петте листа желатин се накисват в студена вода.

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. В съд се загрява сметаната и на тънка струйка се сипват жълтъците. Бърка се около пет минути на много слаб огън.

Сместа не се сгъстява, целта е жълтъците да минат през термична обработка. Маха се от огъня и се добавя изстисканият желатин. Бърка се до пълното му разтваряне.

Трите листа желатин се накисват в студена вода.

Сладкото се изсипва огнеупорен съд и се слага на котлона. Бърка се докато стане течно. Маха се от котлона и се добавя изстискания желатин. Бърка се докато желатинът се разтвори.

Сладкото се изсипва във форма с махащ ринг с диаметър 24 см. Прибира се в хладилник за един час. Изважда се и внимателно се изсипва изстиналият крем.

Прибира се в хладилник за два часа. Изважда се и отгоре се поставя блатът. Върху него се поставя плоска тежка чиния и се прибира в хладилника за още 12 часа, след което се обръща.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар