Домашни орехчета с карамелен крем

13/11/2017
"Опитайте и ще разберете защо всички са полудели по тези ароматни домашни орехчета с карамелен крем"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции25
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 401
  • Преглеждания за месеца3400
  • Преглеждания за седмицата1916
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загасете содата в киселото мляко. Когато шупне с изброените продукти направете лепкаво тесто.

С помощта на две кафени лъжички се гребе от тестото и оформят малки топчета, като предварително се маже формата с масло. Готовите орехчета изчакайте да изстинат и напълнете с крем. Поръсете с пудра захар.

За крема:
Разтопете на котлона захарта до карамел, като внимавате да не загори карамелът, защото ще горчи. Отделяте 400 мл прясно мляко и разбивате в него брашното с тел.

Добавете останалото мляко при карамела и връщате на котлона. Изчакайте да заври и сложете брашното.

Когато се сгъсти, изключете котлона и сложете ванилията и маслото. Разбъркайте добре.

Изсипете в порцеланова купа, покрийте плътно със стреч фолио и изчакайте да изстине (това се прави, за да не хване кремът коричка).подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
13.11.2017 15:51
Тази рецепта ме връща в детството с нотка приятна носталгия. Изглеждат чудесно! Поздрави!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв