Солени кифлички със сирене и магданоз

13/11/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак118452021
"Толкова ароматни, толкова вкусни могат да бъдат само нашите содени кифлички със сирене и магданоз "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо307
  • Преглеждания за месеца306
  • Преглеждания за седмицата306
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното и останалите продукти замесвате тесто, като маята натрошавате направо в брашното. Оставяте тестото на топло и покрито за около 40 минути.

След това го разделяте на равни части, от които оформяте топки. Разточвате една от топките на кръгла кора с дебелина около половин см. Намазвате я с меко масло.

След това правите още една кора и я поставяте върху първата. Разточвате заедно двете кори на една тънка кора. Разрязвате кората на 8 части.

От всеки получен триъгълник правите кифличка, като преди това под върха на триъгълника правите 2 разреза, поставяте от плънката и завивате.

Редите приготвените кифлички на разстояние в тавата от фурната, застлана с хартия.

Покривате тавата с кърпа и оставяте така кифличките да почиват за половин час. След това ги намазвате с разбито цяло яйце и печете в умерена фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар