Шаран на скара с богата марината

13/11/2017
Tania Rusenova
отTania RusenovaИноватор526547431
"И пълнен не е лош, но няма по-вкусен шаран от този на скара с богата марината "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо674
  • Преглеждания за месеца673
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана добре и го измиваме със студена вода отвътре и отвън. Нарязваме шарана на котлети с дебелина около 1.5 см.

Почистваме, обелваме и нарязваме или с помощта на преса пресоваме чесъна. В тавичка или дълбока купа започваме да нареждаме рибените котлети. Върху тях поръсваме с черен пипер, сол и чесън.

Ако сме ги поставили в дълбока купа, нареждате още един ред котлети и поръсвате с подправките. Посипваме с виното, зехтина и сока от лимона, оставяме така да престои за около час.

Включваме скарата, намазняваме и оставяме да се загрее добре, след което слагаме рибените котлети да се пекат.

Държим всяко едно по 5 минути от двете страни, или докато парчетата шаран получат златист загар.

Поднасяме със салата по желание и резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар