Крем-дип с карфиол и горгонзола

13/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Най-големият хит на партитата вече са диповете, а най-вкусният дип се прави с карфиол и горгонзола по тази рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо215
  • Преглеждания за месеца214
  • Преглеждания за седмицата214
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера сипваме зеленчуковия бульон. В него поставяме да ври оризът на слаб огън.

Карфиола измиваме и разделяме на розички. След 15 минути слагаме розичките карфиол, картофа на четвъртинки и посоляваме. Зеленчуците се бланшират, а ориза досварява.

Прецеждаме през гевгир.

В тиган поставяме бучка масло и задушаваме ситно нарязаният праз и скилидката чесън. Добавяме 1-2 с.л. от зеленчуковия бульон.

След като омекнат, добавяме ситно нарязания сварен карфиол и мащерката. Накрая накъсваме горгонзолата.

Намачкваме съставките с вилица на пюре или блендираме (картофа не пасирам, защото се разваля неговата текстура).

Добавяме ориза, намачкания картоф, сметаната и посоляваме, ако е необходимо. Накрая добавям нарязани на ситно няколко маслини.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар