Свинско с вино и праз на фурна

13/11/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор276854661
"Истинска есенна класика - свинско, праз и вино "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 280
  • Преглеждания за месеца7279
  • Преглеждания за седмицата7279
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • праз - 5 стръка
  • домати - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 40 г
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • риган - 1 ч.л.
  • червено вино - 100 мл
  • вода - 150 мл топла
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го подсушете. Нарежете го на малки пържолки, дебели около 1-1.5 см. Ако желаете може да го нарежете и на късчета.

В чиния смесете брашното, черния пипер и 2-3 щипки сол. Разбъркайте хубаво сухата смес и оваляйте в нея месото.

В дълбок тиган загрейте олиото и маслото и запечатайте месото, като го запържите от двете страни докато стане златисто на цвят.

Извадете го и го оставете настрана, а в тигана сложете нарязания на не много дребно праз лук. Налейте водата и задушавайте около 5 минути и разбърквайте периодично.

След това добавете нарязани на парченца домати, червен пипер, зеленчуковата подправка, риган и сол на вкус. Разбъркайте и задушавайте още 5 минути.

Вземете тавичка и изсипете в нея половината от задушения лук. Отгоре подредете запърженото свинско месо и го покрийте с останалия лук.

Залейте с червеното вино и покрийте тавичката с алуминиево фолио. Печете около 30 минути, след което махнете фолиото и печете още 10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар