Черен дроб с гъби и ароматен сос

13/11/2017
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaПомощник Готвач303132311
"Само най-доброто за онези, които обичаме - черен дроб с гъби и бутилка червено вино "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо187
  • Преглеждания за месеца186
  • Преглеждания за седмицата186
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре черния дроб и го поставяме в студена вода и 1 с.л. сода бикарбонат. Престоява около час. Нарязваме го на ситни късчета.

Манатарките накисваме в 100 мл топла вода.

Лука обелваме и режем на полумесеци. Поставяме го в загрятата растителна мазнина и 1 с.л. от маслото.

Посоляваме и оставяме да се карамелизира. Изваждаме го в чиния и в същата мазнина задушаваме черния дроб. Намаляваме огъня и поставяме капак.

След като омекне добавяме бялата част от зеления лук, гъбите, накиснатите и нарязани манатарки, доматеното пюре и връщаме карамелизирания лук. Запържваме, докато дробът добие златист цвят.

Изваждаме съставките с решетъчна лъжица. Тиганът се деглазира с виното и водата от манатарките. Добавят се мащерката, дафиновият лист и черния пипер.

След като сосът се редуцира наполовина го отстраняваме от огъня и добавяме 1 с.л. студено масло.

Аз поднесох ястието, оформено с ринг и аранжирано с листа от спанак и зелената част от лука.

Заливаме със соса и гарнираме с резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар