Боб с кълцаница в гювеч на фурна

13/11/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3021091364
"Може да не е постен, но е великолепен - опитайте този уникален боб с кълцаница и ще ни споменавате с добро "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 156
  • Преглеждания за месеца2155
  • Преглеждания за седмицата2155
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете боба за една вечер във вода.

На сутринта излейте водата и изплакнете обилно боба. Сварете боба в тенджера до омекване.

Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера и запържете първо нарязаната на парчета кълцаница, извадете я и в същата мазнина запържете нарязаните на ситно три вида лук (праз лук, кромид лук и чесън), докато поомекнат.

Добавете нарязаните на дребно моркови и наситнените чушки. Постепенно прибавете брашното, червения пипер и накрая добавете и обелените и нарязани на кубчета домати.

Накрая прибавете и телешкия бульон и отцедения от водата боб и оставете ястието да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри на котлона, за около 10 минути.

Изсипете всичко в гювеча, добавете кълцаницата, поръсете обилно с джоджен, сол на вкус и черен пипер.

По желание добавете и 1- 2 люти чушки. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или докато излишната течност изври.

Сервирайте с розички от морков и листенца от чушка.

Да ви е вкусно! И да не забравите червеното вино!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар